北の国から
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わたしのFUKUKITARU
|北海道は大豆と甜菜糖の産地です。(甜菜糖は砂糖大根からつくった砂糖)この二つを使...
北海道は大豆と甜菜糖の産地です。(甜菜糖は砂糖大根からつくった砂糖)
この二つを使って作られた素朴な豆菓子が、旭川の「旭豆」です。
大豆を包む砂糖が甘すぎないので、豆特有の風味が感じられます。
Soybeans and beet sugar are grown in Hokkaido.
The simple sweets in Asahikawa which are named "Asahimame" are made from these two ingredients.
The light sweetness of covering beet sugar doesn't conceal a delicate flavor of beans.
北の大地の贈り物を福木樽に入れておけば、飽きの来ないお茶菓子として重宝、そしてこれから迎える節分にもピッタリですね。
A gift from the northern land in FUKUKITARU ...it is good for a tea time and "Setsubun" in February.(Setsubun means the eve of the beginning of spring.)
(2016.1.6 A.S)